Evenementen die zich buiten afspelen, krijgen steeds vaker te maken met het veranderlijke weer in Nederland. Helaas hebben zich in het verleden een aantal situaties voorgedaan, waarin het weer een grote rol heeft gespeeld en veel schade veroorzaakt heeft tijdens evenementen. In bepaalde gevallen heeft het extreme weer zelfs tot leed van bezoekers en organisatie geleid.

Omdat een festival en het weer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kan het weer een organisator veel stress opleveren. Zo kan het voorkomen dat een van de vele weerapps laat zien dat een regenbui in het komende uur over het festivalterrein trekt. Vertrouwend op die informatie wordt de call gegeven om poncho's aan de bezoekers uit te delen. Helaas blijkt het een kostbare call en blijft het gedurende het festival droog.

Ook de wind speelt een belangrijke rol tijdens een festival, zeker wanneer er sprake is van pyro elementen in de stage. Het is goed om te weten hoe hard de wind is en uit welke richting de wind komt. Niemand wil dat rook, vuur of stukken vuurwerk in het publiek terecht komt en gewonden of zelfs paniek veroorzaakt.

Met het geven van adviezen zorgt Meteo Diensten ervoor dat dit soort risico's tot een minimum worden beperkt.
Dit doet Meteo Diensten door op het festival aanwezig te zijn en dat geeft veel voordelen, zoals;

  • Weerkamer in het productiedorp,
  • Een persoonlijk aanspreekpunt,
  • Gedetailleerde weersinformatie,
  • Live inzage in het actuele weer door middel van een weerstation,
  • Frequente en duidelijke verwachtingen,
  • Informatie feed naar de CP,
  • Directe communicatie in de festival driehoek (Organisatie, hulpdiensten en gemeente).

Event Specialisatie

Meteo Diensten is gespecialiseerd in het bewaken en het monitoren van het weer op evenementen locaties. In tegenstelling tot de bekende partijen die vanuit een gecentraliseerde weerkamer opereren, committeert Meteo Diensten zich op lokaal niveau met een weerkamer op het evenementen terrein. In combinatie met personeel die over ruime kennis, ervaring en professionaliteit beschikt, ontstaat er een stabiel weersinformatie platform, die geïntegreerd kan worden in het productiemanagement van een evenement. Zo creëert Meteo Diensten rust en duidelijkheid.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om de weerkamer te integreren met de CP of het productie kantoor. In het geval van een extreem weer dreiging kunnen wij tijdens een pre- briefing of event briefing de organisatie, hulpdiensten en gemeente van updates en adviezen voorzien. Volgende pagina >>